PHLOMİS OPPOSİTİFLORA BOİSS. VE HAUSKN., PHLOMİS KURDİCA RECH. FİL. VE BUNLARIN BENZERİ OLAN PHLOMİS KURDİCA RECH. FİL. X OPPOSİTİFLORA BOİSS VE HAUSSKN.'NİN MORFOLOJİK. ANATOMİK VE POLEN ÖZELLİKLERİ BAKIMINDAN KARARLAŞTIRILMASI - ÇİTİL, CİHAN (Fırat Üniveristesi, 2003)
Yüksek Lisans Tezi Phlomis oppositiflora Boiss. & Hausskn., Phlomis kurdica Rech. fil. VE BUNLARIN MELEZİ OLAN Phlomis kurdica Rech.fiL x oppositiflora Boiss. & Hausskn.'NIN MORFOLOJİK, ANATOMİK VE POLEN ÖZELLİKLERİ BAKIMINDAN ARAŞTIRILMASI Cihan ÇİTİL Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı 2003, Sayfa: 39 Bu çalışmada Phlomis oppositiflora Boiss. & Hausskn, Phlomis kurdica Rech. fil. ve bunların melezi olan Phlomis kurdica Rech.fiL x oppositiflora Boiss. & Hausskn. 'mn morfolojik, anatomik ve polen özellikleri araştırılmıştır. Taksonlarm Türkiye Florasında verilen tanımlarına göre gösterdikleri bazı morfolojik farklılıklar ve yeni özellikler belirlenmiştir. Taksonlarm kök, gövde ve yapraklan anatomik olarak araştırılmış ve bulgular fotoğraflarla desteklenmiştir. Taksonlarm polen tipi tricolpate, polen şekli oblate-spherodial olarak bulunmuştur. Eksin yapısı tectate, ornemantasyonu reticulate olarak tespit edilmiştir. Anahtar kelimeler: Phlomis, Lamiaceae, morfoloji, anatomi, polen, melez ^^ssca^.^^ S !,:';¦'¦¦¦ i
The Investigation in point morphological, anatomical and pollen characteristics of Phlomis oppositiflora Boiss. and Hauskn., Phlomis kurdica Rech. fil. and their hybrid Phlomis kurdica Rech. fil. x oppositiflora Boiss and Hausskn.
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Biyoloji; Biology