Akupunktur - Kavaklı, Ahmet (My University, 2010)
Akupunktur kelime manası olarak “iğnelemek” şeklinde tercüme edilebilir. Günümüzde bilimsel metod ve temellere oturtulan akupunkturun yaklaşık 4000 - 5000 yıllık bir tedavi olduğu ileri sürülmektedir. İnsan vücudunun kendisinde olan iyileştirme gücünü harekete geçirdiği ve bu sayede tedavi ettiği kabul edilmektedir. Ülkemizde resmen kabul edilen akupunktur tedavisi Dünya Sağlık Örgütünün belli aralıklarla yayınladığı uygulama listesi dahilinde uygulanmaktadır. Genelde vücut ya da kulak bölgelerine uygulanmaktadır. Uygulamasının tıp hekimlerince kolay olması, tedavi maliyetinin çok düşük olması ve hemen hemen hiçbir yan etkisi veya komplikasyonu olmayan bir tedavidir. Bu avantajlarından dolayı ülkemizde gittikçe yaygınlaşmaktadır. Bu nedenlerden dolayı özellikle sosyal güvenlik kuruluşlarınca desteklenmeli ve gittikçe yaygınlaştırılmalıdır.
Keywords: Tamamlayıcı ve Entegre Tıp; Tıbbi Araştırmalar Deneysel; Genel ve Dahili Tıp