DOLGU BARAJLAR YÖNÜNDEN KRALKIZI BARAJINDAKİ UYGULAMALAR - AFŞİN, MEHMET (Fırat Üniveristesi, 1998)
DOKTORA TEZİ DOLGU BARAJLARI YÖNÜNDEN KRALKIZI BARAJINDAKİ UYGULAMALAR Mehmet AFŞİN Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı 1998, Sayfa (122) Kralkızı Dicle I. Merhale projesi bünyesinde yapımı tamamlanan "Kralkızı Barajı ve HES Tesisleri" inşaatı Dicle Nehri üzerinde 125 m yüksekliğinde enerji, taşkın, sulama amaçlı, kil çekirdekli kaya dolgu bir barajdır. Gövde dolgusu geçirimsiz zon için CH kil, filtre zonları, için alüvyon, kabuk zonları için kireç taşı ihtiva etmektedir. Bütün dolgu malzemeleri, Kralkızı Barajı ve H.E.S. inşaatı, inşaat işleri teknik şartnamesine uygun olarak temin edilmiş ve yerleştirilmiştir. Baraj 23.03.1985 yılında ihale edilmiş ve aynı yıl inşaata başlanılmıştır. 25. 10. 1997 'de su tutulmaya başlanılmıştır. Bu çalışmada, Kralkızı Baraj 'ının projelendirilmesinde aranılan malzeme ve zemin özellikleri ve inşaat sırasında karşılaşılan problemler uygulamalardan alınan örneklerle anlatılmıştır. ANAHTAR KELİMELER: Baraj dizaynı, zemin, malzeme, Baraj dolgusu.
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: İnşaat Mühendisliği; Civil Engineering