MANNHEIM EĞRİLERİ VE KARAKTERİZASYONLARI - METİN, ESRA (Fırat Üniveristesi, 2014)
Bu çalışma beş bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde; çalışmanın içeriği ve amacı verilmiştir. İkinci bölümde, çalışmamız için gerekli olan temel tanım ve teoremler verilmiştir. Üçüncü bölümde, 4-Boyutlu Öklid uzayı E4 de genelleştirilmiş Mannheim eğrileri incelenmiştir. Dördüncü ve beşinci bölümlerde çalışmamızın orijinal olan kısımları verildi. Dördüncü bölümde, 5-boyutlu Öklid uzayı E5 de genelleştirilmiş Mannheim eğrileri ve karakterizasyonları verilmiştir. Beşinci bölümde de n-boyutlu Öklid uzayı En de genelleştirilmiş Mannheim eğrileri incelenmiştir. Anahtar Kelimeler: Öklid uzayı, Genelleştirilmiş Mannheim eğrileri

This thesis consists of five chapters. In the first chapter; the aim and content of the thesis are explained. In the second chapter; basic definitions and theorems were given. In the third chapter; generalised Mannheim Curves in the four dimensional Euclidean Space E4 were examined. Fourth and fifth chapter are original parts of our study. In the fourth chapter; generalised Mannheim Curves and their characterizations in the five dimensional Euclidean Space E5 were given. In the fifth chapter; generalised Mannheim Curves in the n dimensional Euclidean Space En were examined. Keywords: Euclidean Space, Generalised Mannheim curves.
Mannheim curves and their characterizations
Keywords: Matematik