LİBERALİZM VE MARKSİZM DÜŞÜNCE SİSTEMLERİNİN DİN VE SOSYAL YARDIM EKSENİNDE KARŞILAŞTIRILMALARI - Bulut, Ekrem (Fırat University, 2018)
Bu makalede, Liberalizm ve Marksizm düşünce sistemleri, din vesosyal yardım faktörleriyle ilgili yaklaşımları, söylemleri açısından karşılaştırılacakve ortak noktalar ile ayrıldıkları noktalar detaylı incelenecektir. Liberalizmin konuyayaklaşımı daha sağlıklı temeller üzerine kurulurken, Marksizmin ideoloji olaraktutarsızlıkları ve başarısızlığı bu konuda da görülecektir.