MUHASEBE KÜLTÜRÜNDE ETİK DEĞERLERİN ETKİSİNİN CHAID ANALİZİ İLE İNCELENMESİ: ELAZIĞ İLİNDE YAPILAN BİR ARAŞTIRMA - Demır, Ozcan; Tanyıldızı, İrem (My University, 2017)
Küçük ve orta ölçekli işletmeler; ekonomide taşıdıkları değer ve önemle iş yaşamının temel taşlarıhaline gelmişlerdir. Küreselleşme ile birlikte bu işletmelerin gelişen teknoloji ve rekabete ayakuydurabilmeleri, değişimi ve gelişimi zorunlu kılmıştır. KOBİ’lerin gelişiminde muhasebe kültürü ayrı birönem taşımaktadır. Bu kültürün yerleşmesine yardımcı olan muhasebe bilgi sistemi, KOBİ’lerin yönetselkararlarını etkileyebileceği gibi kurumsallaşabilmesininde önünü açabilecektir. Bu açıdandeğerlendirdiğimizde muhasebe kültürünün gelişmesi ile KOBİ’lerin pek çok sorununun çözülebileceği ve buişletmelerin geleceğe daha güvenli ve duyarlı bakabileceğini söyleyebiliriz.
Keywords: İşletme; İktisat