3-FENOKSİ-2HİDROKSİPROPİL METAKRİLAT MONOMERİ İLE HOMO VE KOPOLİMERLERİNİN SENTEZİ VE KARAKTERİZASYONU - KOCA, MURAT (Fırat Üniveristesi, 1996)
Yüksek Lisans Tezi 3-FENOKSİ-2-HİDROKSİPROPİL METAKRİLAT MONOMERİ İLE HOMO VE KOPOLİMERLERİNİN SENTEZİ VE KARAKTERİZASYONU Murat KOCA Fuat Üniversitesi Fen Bitimleri Enstitüsü Kimya Ana Bilim Dah 1996, Sayfa:61 3-fenoksi-2-hidroksipropü metakrilat monomeri, metakrilik asit, fenol ve epiklorhidrinden sentezlendi. Bu monomerin homopolimerizasyonu, N-vinil pirolidon monomeri ile kopolimerizasyonu, a-a-Azobisizobütironitril başlatıcısı kullanılarak kloroform çözücüsünde 60°C'de gerçekleştirildi. Monomer, homopolimer ve kopolimerlerin karakterizasyonunda, infrared, proton ve karbon- 1 3 nükleer mağnetik rezonans teknikleri kullanıldı. Homopolimerizasyonun aktivasyon enerjisi 53-80°C arasında yapılan deneylerden 15.10.1003 kcal/mol olarak bulundu. Polimerizasyonun monomere göre 1. mertebeden olduğu bulundu. Homopolimer ve kopolimerin yoğunlukları piknometre ile termal kararlılığı termogravimetri ile camsı geçiş sıcaklıklan DSC ile belirlendi. ANAHTAR KELİMELER: Metakrilat, N-vinil pirolidon, Kopoîimer, Monomer, Yoğunluk, Molar kırılma indisi, Aktivasyon enerjisi
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Kimya; Chemistry