Yeni medyada reklam stratejileri - Bak, Gökhan; Eşidir, Osman Vedüd (My University, 2018)
Geleneksel medyadan daha çok kullanılan yeni medya, günümüzde her kesim için önemli bir iletişim aracı olmuştur. Öyle ki, yeni medyanın her ortamı etkilemesiyle birlikte; alışkanlıklar, sosyalleşme ortamları değişiklikler göstermiş, geleneksel medyada vakit geçirenler yeni medya ortamına doğru kayma eğilimi göstermiştir. Geleneksel medya olarak bilinen gazete, dergi, kitap, radyo gibi ortamların yerini alan internet ağları, kullanıcı sayısını günden güne artırdığından reklam için de rekabeti artırmıştır. Sosyal medyayı kullananlar, reklam ortamında rekabet edebilmek adına stratejilerini daha da iyi yapmak durumunda kalmıştır. Bu çalışmada 2016 ve 2017 yıllarında Youtube üzerinde en çok izlenen on reklam üzerinde durulmuş, reklam stratejileri incelenmeye çalışılmıştır. Sosyal medya üzerinde gösterilen reklam videolarının günden güne daha uzun süreli olacağı, cep telefonu, mobil oyunlar gibi reklamların daha da önemini sürdüreceği, reklamların masumane özelliklerinden ziyade daha da motivasyon ve çeşitlilik arz eden biçimlerde yapılacağı sinyallerini verdiği görülmüştür.
Bildiri - Yayımlanmış
Keywords: Geleneksel medya; Sosyal medya; Reklam; Reklam stratejileri