ELAZIĞ İLİNDE SPORUN EKONOMİK KALKINMAYA KATKISI - SARİKAYA, MAHMUT (Fırat Üniveristesi, 2006)
Spor yönetimi alanındaki gelişimi sağlamak, değişim ve gelişime katkıda bulunmak veekonomi ile sporun birleştirilerek spor ekonomisi olgusu çerçevesinde bir değerlendirmeyapmak önemi ortaya çıkmaktadır.Araştırmanın evrenini, Elazığ ilindeki spor sektörü aktörleri,Örneklemi ise, Spor sektörü içerisinde yer alan Kamu kurum ve kuruluşları ile Özelsektör oluşturmaktadır.Elazığ ilinde sporun ekonomik kalkınmaya olan rolünün tespit edilmesi amaçlanan buaraştırmada; Tarama modelinde olup konu ile ilgili birincil ve ikincil kaynaklar?dökümantasyon metodu? kullanılarak incelenmiş, Elazığ da bulunan kamu kurum vekuruluşlarının spora ayırdıkları bütçeler, özel sektöre ait tesislerin ekonomik yapıları,çalıştırdıkları personel sayıları, günlük ortalama olarak hizmet verdikleri insan sayıları vegenel olarak bu ilişkilendirmenin, Elazığ ekonomisine katkıları ?retrospektif yöntem? iledeğerlendirilmiştir.Sonuç olarak Elazığ ilinde ; spor sektörü içerisinde doğrudan ve dolaylı olarak yeralan, mal ve hizmet üretimi yapan ve bu hizmetlerden yararlanan insan kaynaklarının vekurumların, genel profillerinin nicel ve nitel olarak ?yetersiz? seviyede olduğu tespit edilmiş,Ancak; Sporun ekonomik özelliğinin, bir ilin ekonomik kalkınmasına katkısı, ilgilikurumların harekete geçirilerek sağlanabileceği söylenebilir.Anahtar Kelimeler : Ekonomi, Sektör, Kalkınma, Spor
The effect of sport to economic development in Elazığ
Keywords: Ekonomi; Spor