GÜNEŞ ENERJİSİ DESTEKLİ MAHAL ISITMASININ MATEMATİKSEL MODELLEMESİ - KAHRAMAN, GÖKHAN (Fırat Üniveristesi, 2005)
Yüksek Lisans Tezi GÜNEŞ ENERJİSİ DESTEKLİ MAHAL ISITMASININ MATEMATİKSEL MODELLEMESİ Gökhan KAHRAMAN Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Makine Mühendisliği Anabilim Dalı 2005, Sayfa: 79 Bu çalışmada; Elazığ, Diyarbakır, Şanlıurfa, Bingöl, Malatya, Erzurum ve Van illeri için son on yıllık meteoroloji değerlerinin ortalamaları alınarak eğik yüzeylere gelen aylık ortalama günlük tüm güneş ışınımı miktarları hesaplanmış; ayrıca f-grafik yöntemi yardımıyla her il için güneş enerjisi destekli mahal ısıtılmasının olabilirliği ve güneşten faydalanma oranlan incelenmiştir.. Söz konusu iller için Matlab'da hazırlanan bilgisayar programı yardımıyla ekonomik analiz yapılarak sistemin uygulanabilirliği araştırılmıştır. Anahtar Kelimeler: Güneş Enerjisi Destekli Mahal Isıtılması, Ekonomik Analiz, Kollektör verimi, Güneş Işınımı, f-grafik yöntemi XIV
Mathematical modeling of space heating supported by solar energy
Keywords: Makine Mühendisliği