POLİMER BAĞLAYICILI PREPAKT AGREGA BETONLARIN MEKANİKSEL VE EKONOMİK YÖNDEN İNCELENMESİ - SAĞLIYAN, SİBEL (Fırat Üniveristesi, 1999)
Yüksek Lisans Tezi POLİMER BAĞLAYICIM PREPAKT AG REG A BETONLARIN MEKANİKSEL VE EKONOMİK YÖNDEN İNCELENMESİ Sibef DEMİRCAN SAĞLIYAN Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü inşaat Mühendisliği Anabilim Dalı 1999, Sayfa : Yapılan bu çalışmada, pre pakt betonlar çimento ve polimer bağlayıcıh olarak iki ayrı Şiirde incelenmiştir. Hazırlanan numunelerin mekaniksel özellikleri; basınç, çekme, aşınma dayanımları ile su emme ve dona dayanıklılıkları incelenmiştir. Elde edilen sonuçlar irdelendiğinde polimer bağlayıcıh prepakt betonların çimento bağlayıcıh prepakt betonlara göre daha iyi bir performans sağladığı saptanmıştır. Ancak ekonomik yönden polimer bağlayıcıh prşpakt betonların maliyet artışına neden olduğu görülmüştür. ANAHTAR KELİMELER: Prepakt beton, Polimer, Çimento, Dayanım, Ekonomik analiz.

SUMMARY Master's Thesis AN ANALYSIS OF POLIMER PREPACKED AGGREGATE CONCRETE ON MECHANICAL AND ECONOMICAL Sibel DEMIRCAN SAGLIYAN Fırat University Graduate School Of Science And Technology Department Of Civil Engineering 1999, Page: 99 In this study, prepacked concrete is investigated in two diferent aspects as cement and poli- mer connectives mechanical features of the prepared samples such as pressure strength durability against ice are studied when the results are considered it is determined that polimer connecting, prepacked concrete shows better performance than cement connecting prepact. However as to the economic aspect polimer connecting concrete causes increase in cost price. KEY WORD: Prepacked Cocrete, Polimer, Cement, Durability, Economical Analysis.
An analysis of polimer prepacked aggregate concrete on mecanical and economical
Keywords: İnşaat Mühendisliği; Civil Engineering