Tüberkülozun nadir bir başvuru tablosu: skrofuloderma - Oztürk, Savas; Polat, Cahit; Demirören, Kaan; Pehlivan, Sultan (My University, 2011)
Skrofuloderma tüberkülozun bir deri görünümü olup sıklıkla komşuluk yoluyla ya da altta yatan bir tüberküloz lenfadenitten ileri gelir. Bu yazıda çocuk ıslahevinde kalan, boyunda pürülan akıntılı ülsere bir lezyon nedeniyle getirilen ve skrofuloderma tanısı alan 16 yaşındaki bir erkek hasta sunulmaktadır. Derideki kronik lezyonların ayırıcı tanısında tüberkülozun nadir formlarından skrofulodermanın da akılda tutulması gerektiğini vurgulamak amacıyla sunuldu.
Keywords: Dermatoloji; Enfeksiyon Hastalıkları