SİYASETTE BİR İLETİŞİM YÖNTEMİ OLARAK HALKLA İLİŞKİLER: AKP'NİN "ÇÖZÜM SÜRECİ" POLİTİKASINA HALKLA İLİŞKİLER AÇISINDAN BAKIŞ - KARAMAN, TUNA (Fırat Üniveristesi, 2016)
Tarihsel olarak devletler terörle mücadele stratejilerini kendilerine yönelen terörist tehditleri yada tehdidin kaynağı olan terörist organizasyonları çoğunlukla silahlı mücadele ile ortadan kaldırma üzerine inşa etmişlerdir. Ancak teröre yol açan sosyal, kültürel, ekonomik, etnik ve siyasi nedenler göz önünde bulundurulmadan yapılan mücadelenin kalıcı bir başarı sağlamayacağının anlaşılması yeni bir terörle mücadele yaklaşımının meydana gelmesine neden olmuştur. Bu çalışmada, son yıllarda fazlasıyla ön planda olan ve Türkiye'nin geçtiğimiz otuz yılı aşkın süre boyunca en büyük problemlerinin başında gelen 'Terör Soru¬nu'nun çözümü için askeri mücadele dışında ilk defa denenen, kamuoyu nezdinde bilinen adıyla 'Çözüm Süreci' projesinin yürütülmesi esnasında kullanılan Halkla İlişkiler çalışmaları ve bu çalışmaların yürütülmesinde kullanılan basın araçlarının fonksiyonu konu edilmiştir. Belirlenen gazeteler üzerinde içerik analizi yöntemi kullanılarak yapılan çalışmalar ışığında ideolojik farklılıkların haberin sunuluş biçiminde de farklılığa neden olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Historically states have largely constructed their counterterrorism strategies to eliminate terrorist threats more directed to their content or the terrorist organization is source of threats by armed struggle. However, the understanding that there is no way to get any permanent success without taking into account of the social, cultural, economic, ethnic and political conditions lead to terrorist threats, has caused exposing of a new counter-terrorism approach. In this study, it is subjected PR studies used for during solution process which is solution practices expect military struggle of 'Terrorism Challenge' mostly on the agenda in recent years and one of the biggest problem of Turkey in the last thirty years and the role of press agents used to apply this PR practices in this period. In the light of the studies applied over the selected newspaper by using content analysis method it is indicated that the ideological differences caused the differ on the presentation of news' formats on journals.
Public Relations as a communication methods in politics: An overview to the "Solution Progress" Policy of the AKP in terms of Public Relations
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır.Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına üniversite kütüphaneniz aracılığı ile (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Halkla İlişkiler; Siyasal Bilimler; İletişim Bilimleri