Türkçe ve Almanca'da "Göz'le İlgili Deyimler"in İncelenmesi - Aygün, Mehmet (My University, 2003)
Türkçe ve Almanca'da Göz'le İlgili Deyimler konusunun ele alındığı bu çalışmada, her iki dildeki bu ifade unsurları sözdizimi (Syntax) ve anlambilimi (Semantik) açısından incelenerek kullanım şekilleri üzerinde duruldu. Sonuçta, çekici bir anlatım özelliği gösteren bu dil birimlerinin gerek sözdizimi, gerek anlambilim açısından değişik şekillerde kullanılabildikleri, bazen her iki dilde de aynı anlamlı sözcüklerden oluşarak kullanıldıkları, bunun yanında büyük çoğunluğun değişik yapılarda olduğu görüldü.
Keywords: Dil ve Dil Bilim