ELAZIĞ YÖRESİNDE GÖLET İNŞASI İÇİN UYGUN YERLERİN VE KAPASİTELERİN ARAŞTIRILMASI - AYDIN, MUSTAFA (Fırat Üniveristesi, 1996)
Yüksek Lisans Tezi ELAZI? YÖRESİNDE GÖLET İNŞASI İÇİN UYGUN YERLERİN VE KAPASİTELERİN ARAŞTIRILMASI Mustafa AYDIN Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı 1996, Sayfa: 62 Karasal iklime sahip ülkemizde yaz aylarında büyük ölçüde su sıkıntısı çekilmektedir. Özellikle, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kuraklık tarımsal sulama alanlarında kendini hissettirmektedir. Sulama suyu genellikle barajlardan ve göletlerden sağlanmaktadır. Su depolamanın en ekonomik yolu olan göletler ile sulama yapımı daha yaygındır. Bu çalışmada Elazığ bölgesinin gölet kapasitesi araştırılmıştır. Bu göletlerin yerlerini tespitinde 1/25000'lik haritalardan yararlanılmıştır. Netice olarak, Elazığ Bölgesinde on adet gölet yapılabileceği ye yaklaşık 2470 ha. Tarımsal alanın sulanabileceği belirlenmiş ve bu göletlere ait fizibilite çalışmaları yapılarak sunulmuştur. ANAHTAR KELİMELER :.Göletter, Tarım, Sulama Suyu
An Investigation of artificial lake stres and capacities in Elazığ region
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: İnşaat Mühendisliği; Civil Engineering