SOSYAL YARDIM İÇERİKLİ AFİŞLERİN EYE-TRACKİNG YÖNTEMİ İLE İNCELENMESİ: KIZILAY ÖRNEĞİ - GÖKER, ZEKERİYA (Fırat Üniveristesi, 2018)
Bu çalışmada; Göz İzleme cihazı kullanılarak sosyal yardım afişlerinin etkinliğini ve nasıl algılandığı nörogörüntüleme teknikleri ile tespit etmeye çalışılmıştır. KIZILAY Kurumu tarafından yapılan yardım, bağış vb. konulardaki hazırlanan afişlerin ilgi, dikkat, duygusal etkileşimlerini belirlemek çalışmanın hedefleri arasındadır. Böylece bu kurum tarafından yapılan bu tür faaliyetlerinin hedef kitleye ulaşma, etkinlik sağlama, verilen mesajla insanlar tarafından algılanan mesajın karşılaştırması imkânı elde edilmiştir. Elde edilecek sonuçlar kurumların bu tür faaliyetlerinde daha etkin yöntemler kullanması için rehberlik edecektir.

In this study; It has been tried to identify the effectiveness of social assistance banners and how they are perceived through neuroimaging techniques using the Eye Tracking device. Donations, donations, etc. made by KIZILAY institution. The aim of the study is to determine the interest, attention, emotional interactions of the posters prepared in the subjects. Thus, such activities by this institution have the opportunity to reach the target group, to provide efficiency, to compare the message received and the message perceived by people. The resulting outcomes will guide the institution to use more effective methods in such activities.
Investigation of social assists poster with eye-tracking method: Kızılay sample
Keywords: İşletme