70 NUMARALI KONYA ŞER`İYYE SİCİLİ (1814-1816 M./1230-1232 H.) (146 SAYFA, 411 BELGE) - ÜNLÜ, NURİ (Fırat Üniveristesi, 2005)
IÖZETYüksek Lisans Tezi70 Numaralı Konya Şer`iyye SiciliNuri ÜNLÜFırat ÜniversitesiSosyal Bilimler EnstitüsüTarih Bölümü2005, Sayfa : I+550Osmanlı tarihinin en önemli arşiv kaynaklarından bir tanesi de Şer`iyyeSicilleridir.Ait oldukları dönem ve yer hakkında oldukça önemli bilgiler veren Şer`iyyesicillerinden faydalanma konusu bu gün için başlı başına bir problem olmaktadır. Budurum ise sicillerden faydalanma konusunu belirli bir metoda bağlı kılmayı zaruri halegetirmektedir. Bizde bu önemli kaynaklardan biri olan 70 Numaralı Konya Şer`iyyeSicilini çalışmamıza konu edindik.Bu metinlerden yola çıkarak yaptığımız değerledirmede Konya'nın bu dönemdeidari, siyasi, askeri, iktisadi, ve sosyal yapıları üzerinden durduk.Anahtar Kelimeler: Konya, Şer`iyye Sicilleri

IISUMMARYMasters ThesisKONYA SHARİA RECORDS NO: 70Nuri ÜNLÜFırat UniversityThe Institue of Social SciencesSection of History2005, Page: I+550One of most important archives of Ottoman history is Sharia Records. The issueof making of Sharia Records , which gave important information about the period andplace they belonged to , is today a major problem.This situation makes it obgatory todepend on a certain method while making use the records. In this study we investigatedKonya Records No: 70 which is one of this important records.The administrative , political , economical and social structure of Konya wereinvestigated referring to there articles.Key Words: Konya , Records of Sharia.
Konya Sharia records no: 70
Keywords: Tarih