Akut Lenfoblastik Lösemi Tanılı Hastada Gelişen Mukormikozis: Olgu Sunumu - Demircioğlu, Sinan; Dogan, Ali; Ekinci, Ömer; Düzenli, Ufuk; Baran, Ali Irfan; Bayram, İrfan; Demir, Cengiz (My University, 2019)
Mukormikoz, yüksek morbidite ve mortaliteye sahip, nadirgörülen bir mantar enfeksiyonudur. Rino-orbito-serebralformu sık görülmektedir. Bu formun tedavisinde amfoterisinB ve cerrahinin birlikte uygulanması önerilmektedir. Ancak butedavilere rağmen mortalitesi oldukça yüksektir. Bizde akutlenfoblastik lösemi tanılı hastamızda gelişen 3 kez cerrahiuyguladığımız eş zamanlı hem intravenöz hemde burun içilipozomal amfoterisin B uygulayarak başarılı bir şekilde tedaviettiğimiz mukormikozis olgusunu sunduk.
Keywords: Mikrobiyoloji; Hematoloji; Biyoteknoloji ve Uygulamalı Mikrobiyoloji; Onkoloji