Siğil Tedavisinde Sınıflandırma Algoritmalarının Performans Analizi - Tanyıldızı, Erkan; Karabatak, Murat; Yıldırım, Gökçe; Özpolat, Zeynep (My University, 2018)
Siğiller, deri üzerinde HPV virüsünün sebep olduğu bir rahatsızlıktır. Belli bir süre sonra kendiliğinden geçmesine rağmen, görüntüsünün kötü olması ve günlük yaşamı olumsuz etkilemesinden dolayı hastalar genellikle tedavi olmayı tercih etmektedirler. Siğil tedavisinde belirli bir yöntem olmadığından, uzmanlar tedavi yöntemi seçiminde siğil türü ve hastanın fizyolojik özelliklerini dikkate almaktadırlar. Bu çalışmada, birçok türü bulunan siğillerden, plantar ve common siğiller için tedavi yöntemlerinin seçimi üzerinde durulmaktadır. Bu siğil türlerinin tedavisinde, İmmünoterapi ve Kriyoterapi yaygın olarak kullanılan yöntemlerdendir. Kriyoterapi, uygulaması kolay ve etkili bir tedavi yöntemi olup, İmmünoterapi ise son zamanlarda yaygınlaşan ve siğil tedavisinde yüksek oranda başarı elde edilen bir yöntemdir. Bu makalede amaç, tedavi seçiminde uzmanlara yardımcı olmak ve hastalara uygun tedavi yönteminin belirlenmesi için, veri madenciliği algoritmalarını uygun bir şekilde kullanmaktır. Kriyoterapi ve İmmünoterapi veri setlerinde yapılan sınıflandırma algoritmalarının başarımları karşılaştırılmıştır.
Keywords: Tıbbi Araştırmalar Deneysel; Dermatoloji; Bilgisayar Bilimleri; Yazılım Mühendisliği