ÇOK SEVİYELİ EVİRİCİ BESLEMELİ ASENKRON MOTOR İÇİN YÜKSEK PERFORMANSLI VEKTÖR DENETİM STRATEJİSİ - Tuncer, Servet (My University, 2015)
Bu makalede, Çok Seviyeli Evirici (ÇSE) beslemeli asenkron motor sürücü sistemi için yüksek performanslı bir vektör denetim stratejisini sunulmuştur. Önerilen sürücü sisteminde hız izleme performansını iyileştirmek için bir uyarlamalı ve on-line eğitimli sugeno tip sinirsel-bulanık hız denetleyici kullanılmıştır. ÇSE için Darbe Genişlik Modülasyonlu (DGM) işaret üretimi uzay vektör DGM algoritması ile elde edilmiştir. Tüm sürücü sistemi DS1104 denetleyici kart kullanılarak gerçek-zamanda gerçekleştirilmiştir. Önerilen sürücü sistemin performansı; referans hız değişimleri, mekanik parametre değişimleri ve yük değişimleri altında deneysel ortamda test edilmiştir. Elde edilen deneysel sonuçlardan, önerilen sürücü sistemin denetim performansının tatmin edici olduğu görülmüştür.
Keywords: Mühendislik; Elektrik ve Elektronik