iSLAM1IN iLK ASRINDA KUR'ANlN VE HADiS'iN ARAP DiLi VE EDEBiYATINA OLAN TESiRi - Özli, Muzaffer (Fırat University, 1997)
Arap Edebiyatında islam Devri (İslamın gelişiyle başlayan dönem) Arap Edebiyat taribinin ikinci dönemini ihtiva eder. Bu dönem Resulullah (s.a.)'e miladi 610 yılında Vahyin gelişi ile başlamış ve Hicri 41. yılda (Hulafa'I Raşidin döneminin sona erişiyle) biterek yaklaşık 53 yıl devam etmiştir. Bu dönem İslam'ın yayılışının ilk ve en büyük dönemi olmuştur. insanları cahiliye karanlıgından çıkarıp imanın Nuru ve Hak olan hidayete çagıran islama davetin yayıldıgı bir dönemdir. İslam onlara öyle bir yol göstermiştir ki bu yol Hayır, Fazilet, Kardeşlik olup kötülüklerden, haksızlıklardan vazgeçiren bir yoldur.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları