Meme Karsinomlarında Klinik, Histopatolojik ve Prognostik Parametreler ile Östrojen ve Progesteron Reseptör Boyanma Özelliklerinin Karşılaştırılması - Doğan, Cengiz; Yekeler, Hayreddin; Özercan, İbrahim H.; Üstündağ, Bilal; Ağaoğlu, Ahmet (Fırat University, 2002)
Amaç: Meme tümörlerinde östrojen ve progesteron reseptör durumu ile konvansiyonel klinik ve histopatolojik parametreler arasındaki i1işkinin araştırması amaçlandı. Gereç ve Yöntem: Meme kanseri nedeniyle mastektomi yapı1mış 40 adet olgu incelendi. Bu olgular temel histopatolojik parametreler açısından değerlendirildi ve immünohistokimyasal olarak östrojen ve progesteron reseptör boyaması yapıldı. Bulgular: Olgularda östrojen ve progesteron reseptör pozitifliği %32.5 olarak bulundu. Progesteron reseptör pozitifliği daha iyi tümör özellikleriyle birlikte olmasına rağmen histopatolojik parametrelerin hiçbiriyle arasında anlamlı bir fark bulunamadı. Östrojen reseptör pozitifliği ile 5 cm ve üzeri tümör çapı (p

Aim: The correlation between estrogen and progesterone reseptor status and conventional clinic and histopatological parameters in breast tumors was investigated. Material and Methods: Fourty cases of which mastectomies had been performed for breast cancer were analyzed. These cases were evaluated for major histopathological parameters and immunohistochemical staining for estrogen and progesterone receptors. Results: The positivity for estrogen and progesterone receptor was 32.5 %. Although, progesterone receptor positivity was associated better with tumor characteristics, any significant correlation was not present with histopathological parameters. Correlations between estrogen receptor positivity and 5 cm tumor diameter (p
Comparison of Clinical and Histopathological Prognostic Parameters in Breast Carcinomas With Estrogen and Progesterone Reseptor Staining Features