4- BOYUTLU LORENTZ UZAYINDA TZİTZEİCA EĞRİLER - ORUÇ, ENES (Fırat Üniveristesi, 2025)
Bu çalışmada; 4- boyutlu Lorentz uzayında timelike, spacelike ve null eğriler için Tzitzeica eğriler tanımlanarak bunlar üzerine yeni teoriler elde edildi. Daha sonra timelike, spacelike ve null eğrilerin küresel olması durumunda Tzitzeica eğrilerinin özellikleri incelendi Anahtar Kelimeler: Timelike-Spacelike ve Null eğriler, Lorentz uzayı, Tzitzeica eğriler

In this study; Tzitzeica curves were defined for timelike, spacelike and null curves in 4-dimensional Lorentzian space and new theories were obtained on them. Then, the properties of Tzitzeica curves were investigated in the case of spherical timelike, spacelike and null curves. Keywords: Timelike – Spacelike and Null Curves, Lorentzian Space, Tzitzeica Curves
Tzitzeica curves in the 4- dimensional lorentzian space
Keywords: Matematik