Views of the teachers and admınistrators of the high school of fine arts and sports on diversity management - Karademir, Tamer; Çoban, Bilal; Devecioglu, Sebahattin; Karakaya, Yunus Emre; Yücel, Ali Serdar (My University, 2012)
Bu araştırma, Güzel Sanatlar ve Spor Liselerinde görev yapan yöneticilerin ve öğretmenlerin farklılıkların yönetimi konusundaki görüşlerini tespit etmek amacıyla yapılmıştır. Araştırmanın örneklem grubunu Elazığ, Uşak, Trabzon, Çorum ve Eskişehir illerinde Güzel Sanatlar ve Spor Lisesinde görev yapan 12 yönetici ve 70 öğretmen oluşturmaktadır. Örneklem grubun görüşlerini belirlemek amacıyla Balay ve Sağlam (2004) tarafından geliştirilen ölçek kullanılmış ve elde edilen veriler SPSS paket programında analiz edilmiştir. Çalışmada, yöneticilerin cinsiyete göre ayrımcılık yapmadıkları, yönetici ve öğretmenlerin yaşları arttıkça bireysel tutum ve davranışlar ile yönetsel uygulamalar ve politikaların olumlu yönetildiğine dair düşüncelerinde azalma olduğu, araştırma grubunun eğitim durumu, mesleki kıdem, yöneticilikte toplam hizmet süreleri, görev durumu ve mesleki alan değişkenlerine göre bulundukları okulda farklılıkların yönetimi anlayışındaki görüşlerinde fark olmadığı saptanmıştır. Sonuç olarak, Bu eğitim kurumlarında yöneticiler ve öğretmenler arasındaki farklılıkların bu kurumların eğitim kalitesinin artırılması yönünde olumlu bir etki sağladığı, çalışanların inancı, kökeni, kültürel vb farklılıkların bu eğitim kurumları için bir avantaj sağladığı ve kurumların yönetsel anlayışında bir ayrımcılık yapılmadığı söylenebilir.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları; Spor Bilimleri