Tek ve çift camlı bina pencerelerindeki çıkıntı boyutlarının ısı kazanç ve kapıylarına olan etkilerinin araştırılması - Özel, Meral; Pıhtılı, Kazım (My University, 2004)
Bu çalışmada, çift camın ısı kazanç ve kaybı açısından pencere çıkıntılarına etkisi tek camla mukayese yapılarak sayısal olarak araştırılmıştır. Bunun İçin tek tabaka ve çift tabaka camdan oluşan pencerenin yönlerini dikkate alarak bir bilgisayar programı geliştirilmiştir. Geliştirilen program ile yaz ve kış iklim şartlarında bu cam yüzeylerden geçen ısı miktarı, çıkıntı boyutlarına bağlı olarak hesaplanmıştır. Sonuç olarak binalardaki pencerelerin tek cam yerine çift cam olmasının çıkıntının boyutunu değiştirmediği sadece ısı kazanç ve kaybının miktarını değiştirdiği görülmüştür.
Keywords: Mimarlık; İnşaat Mühendisliği