Determining the Change of Body Composition Over a Year Period Among Medical Students - Kaya, Hüsamettin; Özçelik, Oğuz (Fırat University, 2005)
Objectives: To determine body composition of young medical student over a year period and evaluating in for obesity development. Materials and Methods: Body composition of medical student 1-3 years medical students were measured using foot-to-foot bioelectrical impedance analysis (BİA). Paired t-test was used to analyse data and P

Amaç: Genç üniversite öğrencilerinin bir yıllık sürenin sonunda başlangıcına göre vücut kompozisyonlarında meydana gelen değişiklikleri tespit ederek obezite gelişimi yönünden değerlendirmektir. Gereç ve Yöntem: Tıp Fakültesi 1-3 sınıf öğrencilerinin vücut kompozisyonları birer yıl ara ile ayaktan-ayağa Biyoelektrik impedans Analizi (BİA) ile ölçülüp değerlendirildi. Eşleştirilmiş t-testi sonuçların istatistiksel değerlendirilmesinde kullanıldı ve p
Tıp Öğrencilerinde Bir Yılda Vücut Kompozisyonlarında Meydana Gelen Değişimlerin Belirlenmesi