HiKMET TANYU'NUN ÇALIŞMALARINDA DESKRİPTİF METOT - Kılıç, Sami (Fırat University, 1998)
Metot, bir bilim dalının araştırma yolu ile ortaya konulmasını hedefledi~ bilgi ve sebep-sonuç ilişkisini tespit etmede izlenmesi gereken yol anlarnma gelir1. Nasıl ki, her bilim dalının kendisine özel bir araştırma metodu varsa, Dinler Tarihi'nin de -Tarih, Sosyoloji ve Filoloji'nin Metotlarından faydalanmakla birlikte- kendisine mahsus bir deskriptif ( vasıflandıncı) metodu vardır
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları