DİKDÖRTGEN KESİTLİ BETONARME SU DEPOLARININ SONLU ELEMANLAR METODU İLE DEPREME KARŞI ANALİZİ - KAYA, FAİK (Fırat Üniveristesi, 2002)
Yüksek Lisans Tezi DİKDÖRTGEN KESİTLİ BETONARME SU DEPOLARININ SONLU ELEMANLAR METODU İLE DEPREME KARŞI ANALİZİ Faik KAYA Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı 2002, Sayfa: 84 Su tutucu yapıların dizayn edilmesinde suyun statik ve dinamik davranışının doğru modellenmesinin önemi büyüktür. Eularian, Lagrangian ve eklenmiş kütle yaklaşımları sıvı-yapı etkileşimi olan sistemlerin analizinde temel esasları içermektedir. ÎSKİ' (İstanbul Su ve Kanalizasyon İşleri) ye bağlı Küçük Çamlıca ve Levent Su Depolan sonlu elemanlar metodu yardımıyla eklenmiş kütle metodu kullanılarak depreme karşı analiz edilmiştir. Sonlu elemanlar metodunun uygulanmasında Sap2000 Non-Lineer Programı kullanılmıştır. Ayrıca depolarda oluşacak çatlak genişlikleri de bu çalışma kapsamında incelenmiştir. Depoların depreme karşı analizlerinde TSE ve Eurocode standartlarından faydalanılmıştır. ANAHTAR KELİMELER: Su deposu, sonlu elemanlar, deprem analizi

rv SUMMARY Mester's Thesis EARTHQUAKE ANALYSIS OF RECTANGULAR CROSS SECTION REINFORCED CONCRETE WATER STORAGES WITH FINITE ELEMENTS Faik KAYA Firat University Graduate School of Natural and Applied Science Department of Civil Engineering 2002, Page: 84 In design of water conservative structures, modelling of static and dnamic behavior of water has more importance. Eulerian, lagrangian and added mass appoaches include main features in system analysis which has liquid-structure influence. Küçük Çamlıca and Levent water storages consist of ISKI (Istanbul Water and Sewage Works) were investigated cross earthquake using added mass method via finite elements method. SAP2000 non-lineer program was used in practise of finite elements. Also, In this work, It may be that split widhts were investigated. TSE and Eurocode standarts were used in analysis of storages apposed to earthquake. KEY WORDS: Water storage, finite elements, earthquake analsis
Earthquake analysis of rectangular cross section reinforced concrete water storages with finite elements
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: İnşaat Mühendisliği; Civil Engineering