Keban baraj gölü Gülüşkür kesimindeki planktonik algler ve mevsimsel değişimleri II-Bacillariophyta - Pala, Güneş (My University, 2007)
Özet: Bu araştırmada, Keban Baraj Gölü Gülüşkür kesiminden belirlenen üç istasyondan alınan planktonik alg ve su örnekleri Eylül 1996-Eylül 1998 tarihleri arasında incelenmiştir. Araştırma süresince Bacillariophyta' ya ait toplam 165 takson belirlenmiştir. Diyatomelerden Nitzschia, Navicula, Achnanthes ve Cymbella genuslarına ait türler ortaya çıkış sıklıkları ve oluşturdukları populasyonların büyüklüğü ile fitoplanktonun en önemli üyelerini teşkil etmişlerdir. Diyatomeler en iyi çoğalmalarını genellikle ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde göstermişlerdir.
Keywords: Doğu Anadolu Bölgesi; taksonomi; Keban Baraj Gölü; mevsimsel bolluk; algler; Elazığ; flora; diyatomlar; Bacillariophyta; fitoplankton; mevsimsel değişimler