Bifosfonat Kullanımına Bağlı Maksillada Osteonekroz: Olgu Sunumu - Keleş, Erol; Kaplama, Mehmet Erkan; Çobanoğlu, Bengü; Orhan, İrfan (My University, 2011)
Bifosfonatlar meme, prostat ve akciğer kanserlerine bağlı gelişen hiperkalseminin ve multipl myelomaya bağlı metastatik osteolitik lezyonların tedavisinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Bifosfonatların en önemli yan etkilerinden biri mandibula ve maksillada yaptığı osteonekrozdur. Bu makalede, yaklaşık 6 ay önce sol üst 2. molar diş çektirme öyküsü olan, muayenesinde oroantral fistül tespit edilen ve kemik metastazı yapmış prostat kanseri nedeniyle bifosfonat kullanan 64 yaşında erkek hasta sunuldu.
Keywords: Genel ve Dahili Tıp; Diş Hekimliği; Onkoloji