BAZI 5-(2-FURİL)-1,2,4-TRİAZOL-3-TİYONLARIN MANNİCH BAZLARININ SENTEZİ - ALTINTAŞ, MUSTAFA (Fırat Üniveristesi, 2001)
YÜKSEK LİSANS TEZİ BAZI 5-(2-FURİL)-l,2,4-TRİAZOL-3-TİYONLARIN MANNICH BAZLARININ SENTEZİ Mustafa ALTINTAŞ Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Anabilim Dalı 2001, Sayfa: 42 Bu çalışmada 2-furoil hidrazin, amonyum tiyosiyanatla 2-furoil tiyosemikarbazite dönüştürülüp % 10 KOH çözeltisinde reflaks edilerek 5-(2-furil)-l,2,4-triazol-3-tiyon hazırlandı. Daha sonra bu bileşik formaldehit yanında primer ve sekonder aminlerin kondenzasyonundan çok sayıda Mannich bazları sentezlendi. Ürünlerin erime noktalan ve çözücüleri tespit edilerek FT-IR, 1H-NMR teknikleri kullanılarak karakterizasyonları yapıldı. Anahtar Kelimeler : 1,2,4-Triazol, Mannich Bazı
Synthesis of some mannich bases of 5-(2-furyl)-1,2,4-triazole-3-thione
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Kimya; Chemistry