Poligon Şekilli Etik Performansın Algoritması - Gençoğlu, Muharrem Tuncay (My University, 2016)
Bu çalışmada öncelikle düzgün beşgenin alanı sinüs kuralı ile hesaplanmıştır. Daha sonra düzgün n kenarlının alanını veren algoritma yazılmıştır. Bu algoritma yazılırken, ilk önce düzgün beşgenin merkezini merkez kabul eden ve bu merkezden köşelere çizilen eksenler sistemi kullanılarak, her bir üçgenin alanının bu eksenlerdeki farklılıklara göre değişimi incelenmiştir. Daha sonra bu işlemler n kenarlı çokgenlere uygulanarak genel bir algoritma yazılmıştır. Bu algoritmaya dayalı olarak inşa edilen bir yaklaşımla Gazali'nin yaklaşımı sayısal bir ölçü olarak geliştirilmiştir. Geliştirilen bu sayısal ölçü daha sonra iş verimini kaplayan matematiksel bir ölçü olarak önerilmiştir.
Keywords: Etik; Matematik