İndigo boyar maddesi içeren atıksu renginin elektro-fenton prosesi ile giderimi - Saatçi, Yusuf; Hanay, Özge (Erciyes Üniversitesi, 2013)
Bu çalışmada biyolojik arıtıma dirençli olan indigo boyaması yapan tekstil endüstrisi atıksuyunda renk giderimi için elektro - Fenton yönteminin uygulaması gerçekleştirilmiştir. Bu atıksuda en iyi renk giderimini sağlamak amacıyla sistemde elektriksel akım uygulaması ile farklı pH seviyelerinde, değişen Fe +2 konsantrasyonlarında ve farklı H 2 O 2 dozajlarında deneyler gerçekleştirilmiştir. Farklı başlangıç pH seviyelerinde çalışılan deney serilerinde pH: 4 için elde edilen renk giderimi %100 olarak bulunmuştur. Ayrıca ortama ilave edilen H 2 O 2 dozajı optimize edilerek ve pH:4’de çözünen Fe +2 konsantrasyonuna göre Fe +2 : H 2 O 2 molar oranı 1: 73 olarak belirlenmiştir.

In this study, electro - Fenton technique was applied for the removal of color from the textile wastewater contaminated with indigo dyes. To achieve the complete decolorization, a series of experiments were carried out at different initial pH and Fe +2 and H 2 O 2 concentrations . The complete decoloration for indigo dyes was obtained at pH 4. Additionally, Fe +2 : H 2 O 2 dosage was found to be 1: 73 by optimizing the H 2 O 2 dosage, considering the concentration of Fe +2 in the reactor
Color removal from ındigo dye containing wastewater by electro-fenton process