DiNi TUTUMLAR VE KALKlNMA - Arslan, Hasan (Fırat University, 2010)
Her dinin kendine has öğretileri vardır. Dini bilgiler ve hükiimler dini tutumların b ilişsel öğelerini oluşturmaktadır. Dinin insan için var olduğu düşünülürse, dinin insanı ilgilendiren her konuyla ilgilenmesi tabiididslfun dini aynı zamanda kalkınmanın en önemli kriterlerinden olan: çalışmayı, tutumlu olmayı, israf etmemeyi, doğru ve dürüst olmayı, güvenilir olmayı, eğitim ve bilimi, üretici olmayı, iş birliği yapmayı, zamarı ve iş planlamasını, ekonomik yönden güçlü olmayı vb. hükiimlerin yerine getirilmesini de talep eder. Ancak dini.'l yukarda saydığımız hükiimlerine rağmen Müslümanların epey zamandan beri kalkınma konusunda bir atılını gerçekleştiremedikleri görülınekiedir. Mevcut tablonun ortaya çıkmasında hangi psikolojik faktörler rol oynamaktadır? Çalışmamız bu çerçevede ele alınmıştır.
Religious Attitudes and the Development
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları