TELEVİZYON DİZİLERİNDE MİLLİYETÇİ SÖYLEMLERİN YENİDEN ÜRETİMİ: İSİMSİZLER, SAVAŞÇI VE SÖZ DİZİLERİ ÖRNEĞİ - Şen, A. Fulya; Altın, Şule Yenigün (Ege Üniversitesi, 2018)
Bu çalışmada, Türkiye'de farklı televizyonlarında kanallarında, aynı dönemlerde başlayan milliyetçilik ve terörle mücadele konularını içeren televizyon dizilerindeki milliyetçi söylemin nasıl yeniden üretildiğini göstermek amaçlanmış ve bu amaç doğrultusunda üç farklı televizyon kanalında yayımlanan ve ana teması terörle mücadele ekseninde milliyetçilik olan “İsimsizler”, “Söz” ve “Savaşçı” dizileri incelenmiştir. İnceleme sonucunda örneklem olarak seçilen dizilerde muhafazakâr milliyetçilik bağlamında iktidara ait söylemlerin yeniden üretildiği, ayrıca söz konusu dizilerde geçen olaylarla güncel siyasi olaylar arasında benzerlikler olduğu tespit edilmiştir.