TANZİMAT SONRASI İDARİ ALANDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER - BİRKAN, EYYÜP (Fırat Üniveristesi, 2001)
Yüksek Lisans Tezi TANZİMAT SONRASI İDARİ ALANDA YAPD^AN DEĞİŞİKLİKLER EyyûpBİRKAN Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Bölümü 2001, Sayfa 75 Çalışmada, Tanzimat Fermanı'nın ilanından sonra, Osmanlı Devlet yapılanması içerisindeki idari alandaki değişmeler konu edinilmiştir. Çalışmaya başlanırken, öncellikle Klasik İdari yapılanma üstünde durulmuştur. Ardından III. Selim ve II. Mahmut döneminde hız kazanan ıslahat hareketlerinin özelliklerinden bahsedilmiştir. Daha sonra Tanzimat dönemine geçilmiş ve ilk olarak merkezi teşkilattaki değişmeler incelenmiştir. Buna bağlı olarak Taşra teşküatındaki değişmelere geçilmiş, bu yapılırken 1864 ve 1871 Nizamnameleri üzerinde önemle durulmuştur. Elbette 1876'da I. Meşrutiyet'e zemin hazırlayan bu gelişmeler Türk tarihi açısından büyük bir öneme sahiptir. Bundan dolayı konular tarihsel sistematik içinde ele alınarak çalışma noktalanmıştır.
After the reorganizing the amendments which were made on administration area
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Tarih; History