3-BOYUTLU GALİLEAN UZAYINDA EĞRİLER VE KAREKTERİZASYONLARI - TATLIPINAR, SERPİL (Fırat Üniveristesi, 2010)
Bu çalışma altı bölüm halinde düzenlenmiştir.Birinci bölümde, çalışmanın içeriği ve amacı verilmiştir.İkinci bölümde, çalışmamız için gerekli olan temel tanım ve teoremler verilmiştir.Üçüncü bölümde, Öklidyen olmayan geometriler açıklanmıştır.Dördüncü bölümde, Galilean düzlemi incelenmiş ve orijinal olarak Galilean düzleminde konum vektörleri elde edilmiştir.Beşinci bölümde, 3-boyutlu Galilean uzayı, bu uzaydaki helisler ele alınmıştır. Orijinal olarak bu uzayda eğri ve helislerin konum vektörleri ve slant helisler incelenmiştir; örnekler verilmiştir.Altıncı bölümde, bu çalışmanın sonucu verilmiştir.

This thesis consists of six chapters.In the first chapter, the aim and content of the thesis are explained.In the second chapter, necessary fundemental definitions and theorems for our study are given.In the third chapter, non-Euclidean geometries are explained.In the fourth chapter, Galilean plane is given and orijinally positions vectors in Galilean plane are obtained.In the fifth chapter, 3-dimensional Galilean space; helices are given. Orijinally in this space positions vectors of curves and halices and slant helices in this space are explained and examples are given.In the sixth chapter, the result of this study is given.
Curves and their characterizations in 3-dimensional Galilean space
Keywords: Matematik