KÜRESELLEŞEN ÇALIŞMA HAYATINDA KADININ ROLÜ - Sağlık, Büşra; Çelik, Hacer Yeliz (Fırat University, 2018)
Geçmişten günümüze kadar, istihdam ve işsizlik her zaman önemli bir toplumsalsorun olarak görülmektedir. Toplumsal refahı sağlamak için istihdam ve işsizliksorununun çözülmesi oldukça önemlidir. Bu nedenle kadın emeğinin çalışmahayatına katılması, ülkelerin kalkınması açısından kritik rol oynamaya başlamış vestratejik adımların atılmasına zemin hazırlamıştır.Bu araştırmada, çalışma hayatında kadının geçmişten bugüne yaşadığı değişim veküreselleşme bağlamında çalışma hayatında yaşanan dönüşümün emekpiyasasındaki rolü ele alınmaktadır. Kadınların emek piyasalarında yer almaları,kadının özgüveninin artması, yaşam şartlarının iyileşmesi, kadının toplumsal açıdandeğerinin artması, ekonomik kalkınmanın sağlanması gibi birçok açıdan yüksekfayda sağlaması mümkündür. Bununla birlikte, emek piyasasında kendini kanıtlayankadın çalışanların, başarılı olacaklarına dair inançlarının arttırılmasıyla ülkelerinrefah seviyelerinin de yükselmesi desteklenebilir.