Asur Ticaret Kolonileri Çağında Anadolu’da İnanç Sistemi - Gökçek, L Gürkan; İnce, Gülbin (Fırat University, 2016)
Asur Ticaret Kolonileri Çağı’nda Anadolu’daki dini yapı, başta Eski Asur lehçesinde yazılmış kil tabletler olmak üzere ritonlar, mühürler ve tanrıça heykelleri gibi arkeolojik bulgulardan yola çıkılarak değerlendirilmektedir. Kültepe’de ele geçirilen tabletler, tanrı isimleri başta olmak üzere tanrıların insanlar üzerindeki etkileri, tapınaklar ve çeşitli adaklarla ilgili bilgiler sunmaktadır. Bu bilgiler ışığında çalışmamızda dönemin inanç sistemi, tanrılar, tapınaklar ve çeşitli ibadet şekilleri incelenecektir

In Assyrian Trade Colony Era belief system in Anatolia is evaluated taking into consideration archeological findings such as rhytons,seals and figurines and clay tablets written in Old Assyrian dialect. Tablets found in Kültepe give information especially about the names of gods, the influences of gods on local people, the temples and different vows. In the study, in the lights of the information, belief system, gods, temples and various worship styles are will be examined
In Assyrian Trade Colonial Age Belief System In Anatolia