BİTKİSEL YAĞ SANAYİ ATIK SULARININ YÜKSEK HIZLI JETLERLE (FLOTASYON) ARITILMASI - AKBULUT, AHMET (Fırat Üniveristesi, 2002)
Yüksek Lisans Tezi BİTKİSEL YAĞ SANAYİ ATIKSULARININ SU JETİ YARDIMI (FLOTASYON) İLE ARITILIP YAĞ-GRES TAYİNİNİN YAPILMASI Ahmet AKBULUT Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı 2002, Sayfa 36 Bitkisel yağ sanayi, en önemli sanayi sektörlerinden biridir. Tarımsal endüstrinin bir parçası olarak bitkisel yağ üretimi su kirliliğine önemli düzeyde katkıda bulunmaktadır. Türkiye'de bitkisel yağ sanayi atıksularının arıtımı ve karakterizasyonu üzerinde birçok çalışma yapılmıştır. Fakat bu endüstri tarafından üretilen atıksuların miktarı ve atık yükleri ile arıtım alternatifleri yeterince incelenmemiştir. Yüksek hızlı jetler esas olarak, etkili gaz dağılması için bir kuvvetli kesme bölgesi oluşturmak ve atalet darbesi yoluyla hava kabarcıkları çarpışma meydana getirmeğe yarar. İkinci bir faydası ise jetlerin (flotasy ondaki akışkana) moment transfer etmesi ve sistemin enerji ihtiyacı için etkili bir parçacık ve akım süspansiyonu sağlamasıdır. Bu çalışmada Elazığ'da bulunan Karadeniz Birlik Yağ Fabrikası bu sektörün bir örneği olarak seçilmiştir. Fabrikanın üretim metodu değerlendirilmiş ve fabrika atıksuları incelenmiştir. Anahtar Kelimeler : Atıksu, yüksek hızlı jetler, bitkisel yağ sanayi, flotasy on, arıtım
Treatment of wastewater to high velocity jets (flotation) from vegetable oil industries
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Biyoloji; Biology; Çevre Mühendisliği; Environmental Engineering