YAVUZ BÜLENT BAKİLER'İN HARMAN ADLI ESERİNİN BİÇİM VE İÇERİK AÇISINDAN İNCELENMESİ - BATUR, BETÜL (Fırat Üniveristesi, 2012)
23 Nisan 1936 tarihinde Sivas'ta doğan Yavuz Bülent Bakiler; şiirle, sanatla iç içe geçireceği bir hayatının olacağının belirtilerini ilkokul yıllarında verir. Ev hanımı olan annesinin her gece anlattığı masallar, söylediği türküler, devlet memuru babasının kendisine okuttuğu ?Büyük Doğu? dergileri, Sivas'ta halk sairlerinin meydanlarda yaptığı atışmalar ve ilkokul öğretmeninin teşvik edişi Bakiler'in sanatlı söyleyişe ilgi duymasına vesile olur. Şiire olan ilgiyle birlikte eğitimine devam eden Bakiler, 1960 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olur. Bir süre Sivas'ta avukatlık mesleğini yapan sanatçı, farklı devlet kurumlarında çalıştıktan sonra emekliye ayrılır. Şiir kitaplarıyla ve diğer türlerde yazdığı eserleriyle Türk edebiyatına katkılarda bulunan Bakiler'in çeşitli gazete ve dergilerde yazıları yayımlanır. Bir süre televizyon kanallarında Türk cumhuriyetleri ve Türkçeyle ilgili programlar hazırlar. Şiir kitapları, antolojiler ve nesir kitapları kaleme alan Bakiler'e kitapları ve televizyon programları dolayısıyla ödüller verilir. Hisar dergisi sairleri arasında yer alan Bakiler, günümüzde özel bir gazetede köse yazıları yazmaktadır.Yavuz Bülent Bakiler'in ?Harman? adlı eserinin biçim ve içerik açısından incelendiği bu çalışmada, yedi bölüm halinde tasnif edilen yüz yirmi şiir çeşitli yönlerden değerlendirilmiştir. Biçim ve içerik ana baslıkları altında belirtilen alt baslıklar, şiirler için değerlendirme unsurlarını oluşturmuştur. Bu değerlendirme neticesinde Bakiler'in şiire bakısı, şairliği; tema olarak hangi duygular, hangi kavramlar, hangi konular üzerinde durduğu ortaya koyulmaya çalışılmıştır.Anahtar Kelimeler: Yavuz Bülent Bakiler, Harman, Şiir, Biçim, İçerik, İnceleme

Refer to Yavuz Bulent Bakiler was born on April 23, 1936 in Sivas, poetry, art and life will be devoted to the signs of nesting gives primary school years. Housewife told her mother every night, folk tales, folk say, a civil servant of his father read to him "Big East" magazines, Sivas, his folk poets squares exchanges and encourage primary school teachers interested to hear adage is conducive to the emergence of its artful Bakiler's. Along with the interest the ongoing maintenance of poetry education, graduated from Ankara University Law Faculty in 1960. A while practicing as a lawyer in Sivas artist, who retired after working in a different state institutions. Turkish literature, poetry, books, and other types of contributions to the works of his articles published in various newspapers and magazines in the Bakiler'in. Programs on television in a while Turkish and the Turkish Republics and ready. Poetry books, anthologies, and prose written in books and television programs, so the prizes are given Bakiler. Hisar is located between the poets refer to the magazine, a columnist at the special newspaper today.Yavuz Bulent Bakiler's "Harman" in terms of form and content of his work are examined in this study, which is classified into seven sections one hundred and twenty poems were evaluated in various ways. Format and content of the sub-headings under the main headings, poems, created for the assessment elements. As a result of this evaluation Bakiler's view of poetry, poetry; theme which emotions, which concepts were put forward, which stands on the issues.Key Words: Yavuz Bülent Bakiler, Harman, Poem, Form, Content, Examination
Format and content an investigation of the work of Yavuz Bülent Bakiler?s book called Harman
Keywords: Dilbilim; Türk Dili ve Edebiyatı