Siklon tipi bir kurutucuda kabağın kuruma davranışının incelenmesi - Akpınar, Kavak Ebru; Biçer, Yaşar (My University, 2003)
Bu çalışmada, kabağın kuruma davranışı siklon tipi bir kurutucuda deneysel olarak incelendi. Deneylerde, 60, 70 ve 80 C 'lik üç değişik hava giriş sıcaklıkları kullanılırken, seçilen kurutma havası hızları l ve 1.5 m/s idi. Deneysel sonuçlardan elde edilen kuruma hızı-nem içeriği değişimi eğrileri lineer olmayan regresyon analiz kullanılarak matematiksel olarak modellendi.
Keywords: Gıda Bilimi ve Teknolojisi