MARKA FARKINDALILIĞININ EYE TRACKİNG İLE ANALİZİ: BEBEK BEZİ ÖRNEĞİ - ÖZTEKİN, GAMZE (Fırat Üniveristesi, 2023)
Günümüz iletişim ve teknoloji çağıdır. Gelişen ve globalleşen dünyada her geçen gün yenilikler olmaktadır. Bu değişim ve gelişmeler tüketicilerin ihtiyaç ve taleplerini de değiştirmektedir. Yani ürün ve hizmet sektöründe daha fazla çalışma isteğini beraberinde getiriyor. Ürün ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren firmalar, markalarını kullanarak tüketicilerine ulaşmayı hedeflemektedir. Farklı markaların yükselişi rekabeti de beraberinde getirmekte ve firmaların bu rekabet ortamında farklı yenilik ve tanıtım faaliyetlerinde ön planda olmaları sağlanmaktadır. Şirketinizin markasını en iyi şekilde tanıtmak, sınıfında öne çıkarmak ve müşterinin zihninde yerleştirmek için marka bilinirliği oluşturmanız gerekir. Firmalar bu farkındalığı yaratmak için genellikle nöropazarlama yöntemini tercih etmektedirler. Bu çalışmada ; Bebek bezi markalarının farkındalık düzeyi göz izleme yöntemi kullanılarak ile incelenmiştir.

Today is the age of communication and technology. In the developing and globalizing world, there are innovations every day. These changes and developments also change the needs and demands of consumers. In other words, it brings with it the desire to work more in the product and service sector. Companies operating in the product and service sector aim to reach their consumers by using their brands. The rise of different brands brings competition and companies are ensured to be at the forefront of different innovations and promotional activities in this competitive environment. You need to create brand awareness in order to promote your company's brand in the best way, to stand out in its class and to place it in the minds of customers. Companies generally prefer neuromarketing method to create this awareness. In this study; the awareness level of diaper brands was examined using eye tracking method.
Brand awareness analysis with eye tracking: Baby diaper example
Keywords: İşletme