OSMAN FERiT SAGLAM'IN HAYATI VE ESERLERi ÜZERiNE BiR DEGERLENDiRME - Ünalan, Sıddık; Öztürk, Hakan (Fırat University, 2008)
Bu makale Osman Ferit Sağlam'ın Tilrk Tarihi çalışmalarındaki yerini, önemini ve onun sanat tarihi ile ilgili çalışmalarını ortaya koyar. Osman Ferit Sağlam İstanbul'da 1876 yılında doğmuştur. O hem Osmanlı devleti zamanında hem de Cumhuriyet .rı.ırkiyesi döneminde devletin çeşitli görevterinde hizmet etmiştir. Onun çalışmatarı Mektuplar, Osmanlı Hanedanının Medfun Olduğu Tilrbeler, Silsile-i Ali Osman ve pek çok bilimsel makalelerden oluşmak'tadır. Bu makalemizde onun çalışmaları ve Tilrk Tarihi araştırınaları açısından önemini ortaya koymaya çalıştık.
An Assessment on The Life of Othman Farid Saglam And His Written Works
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları