1929 Dünya ekonomik krizi öncesi Atatürk dönemi Türk ekonomisi (1923-1929) - Ezer, Feyzullah (My University, 2012)
Bu çalışmada Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş döneminde ekonomik alanda yapılmak istenen düzenlemeler ele alınmıştır. 1923 yılından itibaren Türkiyede liberal ekonomi sistemi benimsene- rek iç ve dış ticaretin geliştirilmesi amaçlanmıştır. İzmirde toplanan Türkiye İktisat Kongresinde alınan kararlar çerçevesinde Türkiyenin ekonomik faktörlerinin batılı ülkeler seviyesine çıkabilmesi amacıyla yapılan çalışmalar üzerinde durulmuştur. Yine 1923-1929 yılları arasında Türkiyede uygulanan ekonomi politikaları ve 1929 Dünya Ekonomik Krizinin Türkiye ekonomisine olumsuz etkileri ortaya konulmaya çalışılmıştır.
Keywords: Tarih; İktisat