1544-1545 TARİHLİ VE KÂMİL KEPECİ TASNİFİ 62 NUMARALI DİVÂN-I HÜMÂYÛN RUMELİ AHKÂM DEFTERİ (ÖZET-TRANSKRİPSİYON-DİZİN/S.1-79) - ÖKSÜZ, NURAY (Fırat Üniveristesi, 2018)
H. 951/ M. 1544-1545 tarihli Divan-ı Hümayun Ahkâm Defteri Rumeli' de meydana gelen genel olarak mali ağırlıklı konuları ve atamaları içermektedir. Ayrıca pek çok görevli şikâyeti de yer almaktadır. Bu nedenle bu tarihler içinde Osmanlı Devletine bağlı Rumeli'de meydana gelen olaylara ulaşmak mümkündür. 62 numaralı Ahkâm Defteri'nin ilk 79 sayfasının transkripsiyonu, belge özetleri ve dizini hazırlanmıştır. Ayrıca belgelere göre tablolar hazırlanarak araştırmacılara kolaylık sağlanmak amaçlanmıştır.

The Supreme Court of Rumelia Judgement Book of H. 951 / M. 1544-1545 contains generally financial topics and assignments that took place in Rumelia. There are also many officer complaints. For this reason, it is possible to reach events that took place in Rumelia affiliated to the Ottoman State within these dates. The transcription, the document summaries and the indexes of the first 79 pages of the Book of Judgement No. 62, were prepared. It is also aimed to prepare the tables according to the documents to facilitate the researchers.
Divan-i Humayun Rumeli Ahkâm Book dated 1544-1545 and Kamil Kepeci classification number 62 (Transcription-abstract-index/ p. 1-79)
Keywords: Tarih