İLİM VE SANAT DERGİSİ'NİN SİSTEMATİK İNDEKSİ (1-48. SAYILAR/1985-1998) - ARKAN, RIDVAN (Fırat Üniveristesi, 2019)
Derginin, o günkü yılların hem basın yayın, hem edebiyat ve sanat, hem de akademik camiasını bir araya getiren kaliteli dosya konularının ve makalelerin yer aldığı bir ilim ve kültür ocağı görevini üstlendiği söylenebilir. Bu çalışmanın amacı, 1985-1998 yılları arasında yayın hayatına devam eden ve iki aylık periyotlarla çıkan İlim ve Sanat Dergisi'nin sistematik indeksini çıkartıp günümüz okuyucularına tanıtmak ve bu suretle de edebiyat ve kültür tarihi ile Türkiye'de dergicilik üzerine yapılan araştırmalara katkıda bulunmaktır. İlim ve Sanat Dergisi'nin başyazarı olan Prof. Dr. Mahmud Es'ad Coşan'ın öncülüğünde derginin sanat, kültür ve edebiyat anlamında Türkiye ilim ve kültür muhitine kazandırdıklarının ortaya çıkarılması da hedeflerimiz arasındadır.

It can be said that the journal has taken on the role both of those days of press and literature, art and also brings together the academic community, a science and a cultural center where high-quality file subjects and articles are included. The purpose of this study is to introduce to the present readers the systematic index of Science and Art Journal, which continues its publishing life between 1985 and 1998 and which was published bimonthly and in this way make a contribution to the research on journalism and literature and cultural history in Turkey. It is among our goals to reveal what the journal has brought to Turkey's scientific and cultural in terms of art, culture, and literature led by Prof. Dr. Mahmud Es'ad Coşan who is the lead writer of Science and Art Journal.
Systematic index of Science and Art Journal (1-48. numbers/1985-1998)
Keywords: Din; Eğitim ve Öğretim; Türk Dili ve Edebiyatı