The localization of insulin, glucagon, somatostatin immunoreactive cells in the pancreas of the Martes foina - Karan, Meryem; Timurkaan, Sema; Atalar, Omer (My University, 2008)
Bu çalışmada, sansar pancreas'ında insülin, glukagon, ve somatostatin antiserumları kullanarak 3 çeşit immunoreaktif hücre saptandı. Bu immunoreaktif hücrelerin, Langerhans adacıklarındaki bölgesel dağılımları ve nisbi sıklıklarının farklı olduğu incelendi. İnsülin'e immunoreaktif hücreler en fazla merkezi bölgelerde olmakla birlikte, birkaç tanesi de ara bölgede görüldü. Glukagon'a immunoreaktif hücreler, başlıca ara bölgeyle sınırlandıysa da, bu hücrelerin birkaç tanesi merkezi kısımlarda görüldü. Bununla birlikte nadir örnekleri periferal bölgede bulundu. Somatostatin immunoreaktif hücreler orta derece ve seyrek olarak ara bölge ile periferal bölgelerde saptandı. Bununla birlikte somatostatin immunoreaktif hücreler ekzokrin kısımlarda saptanmadı.
Keywords: Pankreas; insülin; sansar; hücre; Martes foina; somatostatin; glukagon; endokrin sistem