EL-ĞAZÂLÎ Mİ EL-ĞAZZÂLÎ Mİ? ŞAM’DAKİ EYYÛBÎ VE MEMLÜK TARİHÇİLERİ ARASINDAKİ CANLI BİR TARTIŞMA ÜZERİNE - Grıffel, Frank (Fırat University, 2013)
505/1111 yılında, Horasan’ın Tûs şehrine bağlı, doğduğu yer Taberân’da vefat eden büyük Müslüman kelâmcı ve fakih bû âmid Mu ammed b Mu ammed el-Ğazâlî’nin aidiyetini veya soyadını ifade eden nisbesinin nasıl yazılacağı ve okunacağı, günümüzde İslâm araştırmaları yapan akademisyenler arasındaki tartışma konularındandır İran’da, geçmişte ve günümüzde, yaygın biçimde Ğazzâlî diye bilinirken; Arap dünyası, onun ismini şeddeyle, yani iki z ile ve şeddesiz okuyanlar olmak üzere hemen hemen ikiye ayrılmıştır
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları