Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda Çalışan Memnuniyetliğinin İncelenmesi (Elazığ İli Örneği), - Yücel, A. S., Gündoğdu, C., Karadağ, T. F., (My University, 2012)
Bu çalışma Fırat Üniversitesinde çalışan 14 akademik personel üzerinde uygulamalı olarak yapılmıştır. Çalışmada amaç olarak akademik personelin iş memnuniyeti ile bu memnuniyeti etkileyen faktörler belirlenmeye çalışılmıştır. Çalışma uygulamalı bir çalışma olup, uygulamada daha once Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Araştırma ve Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından “Çalışan Memnuniyeti” konu başlıklı güvenirliliği (alpha cronbach) 0.83 olarak elde edilmiş bir anket kullanılmıştır. Anket iki bölümden oluşmaktadır. İlk bölümde 8 sorudan oluşan demografik sorular ikinci bölümde 59 sorudan oluşan likert 5’li ölçekten oluşan soru bulunmaktadır. Anketten elde edilen veriler doğrultusunda SPSS istatistik 11.5 programı kullanılarak analiz gerçekleştirilmiş, frekans, aritmetik ortalama ve yüzde yöntemleri uygulanmıştır. Araştırma sonucunda akademik personelin % 71.5’inin kurumu yönetenlere güven duydukları, % 78.6’sının kurumda çalışmaktan gurur duydukları, % 78.6’sının da kısa bir süre içinde kurumdan ayrılmayı düşünmedikleri tespit edilmiştir
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Çok Yazarlı
Keywords: Çalışan memnuniyeti; İşgücü; Akademik personel; Örgüt; Müşteri memnuniyeti